Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ratapäivät KymiRingillä 13.-14.6.2020

Lisätty 09.06.2020

                                                                                                                                                     MEDIATIEDOTE
                                                                                                                                                     9.6.2020
                                                                                                                                                     julkaisuvapaa heti

                                                                                      

Viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta tulee KymiRingille 13.-14.6.2020 Ratapäivät
by Ring Race Club -tapahtumaan -luvassa vauhdikasta menoa moottoripyörillä ja sivuvaunuilla

Jo seitsemättätoista mm-kauttaan käynnistelevä Pekka Päivärinta tulee ottamaan ensituntuman ja testaamaan mm-tason vaatimukset täyttävän maailman uusimman KymiRing -moottoriradan uuden purkkiorjansa ranskalaisen Emmanuelle Clementin kanssa. Tapahtumassa tullaan radalla näkemään niin kilpa- kuin katukäyttöön tarkoitettuja kuin myös classic -mallisia moottoripyöriä ja sivuvaunuja.

Tapahtuma mahdollistaa rataan tutustumisen niin kilpa- ja ratakuskeille kuin myös katumotoristeille, jotka pääsevät tutustumaan tähän huippurataan ajoharjoittelun merkeissä. 

Ratapäivät -tapahtumaan on ilmoittautunut useita maamme kärkinimiä, jotka ajavat niin Suomen mestaruuksista, kuin Eurooppa -sarjoissa ja myös MM-tasolla. 

”Olen tulossa aivan ensimmäistä kertaa testaamaan ja harjoittelemaan KymiRingille ja vielä uuden purkkiorjani Emmanuellen kanssa. Rata on uusi ja varmasti laadukas, sekä turvallinen, ja mikä todella hienoa, että se on huomioitu maailmalla jo viime kesänä ja että meillä Suomessa on tällainen!” hehkuttaa Pekka ja lisää. ”Täällä on rata, joka täyttää korkeat laatuvaatimukset ja mahdollistaa vaikka millaisten kisojen järjestämisen, ihan parasta Suomelle ja moottoriurheilulle, ja vielä korostaisin miten turvallinen maa Suomi on.” kiteytti Pekka lopuksi, ja odottaa jo kovasti viikonloppua ja radalle pääsyä.

Eemeli Lahti, jo mainetta niittänyt nuori ajajalupaus HRP Suzuki tiimistä osallistuu tällä kaudella Suzuki GsxR 600 pyörällään, niin SM -sarjaan kuin Euroopassa ajettaviin kilpailuihin Stock 600- kuin Supersportluokissa. ”Olen kolmena päivänä ennen tätä tapahtumaa päässyt ajamaan KymiRingillä ja rata on tosi monipuolinen ja tekninen. Uskon, että kuka ajaa kovaa KymiRingillä, pystyy ajamaan kovaa millä vain radalla.” kertoi Eemeli.

Kirsi Kainulainen on ensimmäinen nainen, joka on voittanut moottoriurheilussa maailmanmestaruuden.  ”Se tapahtui vuonna 2016, jolloin olin Pekka Päivärinnan purkkiorjana.” kertoi Kirsi. Palo soolopyörällä ajoon on vienyt Kirsin mennessään ja hän ajaa 2020 -kauden Alpe Adria -kansainvälisessäsarjassa Euroopassa Suzuki 600:lla. ”Todella suurella mielenkiinnolla ja innolla tulen ensimmäistä kertaa ajamaan KymiRingille.” jatkoi Kirsi.

Pitkänlinjan sivuvaunukuljettaja Markku Artiola Kouvolasta, tulee myös uuden purkkiorjansa, nuoren Peetu Paavilaisen, joka ajaa myös soolopyörällä, kanssa ensimmäistä kertaa KymiRingille. ”Hienoa päästä ajamaan tänne. Olenkin jo reilut 10 vuotta sitten sanonut, että voitto KymiRingillä, niin sitten voin niputtaa pitkän urani tämän rakastamani lajin parissa.” kertoilee Markku. Maken ura jatkuu edelleen, koska tämä ei ole kilpailu- vaan ns. rataan tutustumistapahtuma.

Tulossa on monipuolinen viikonloppu KymiRingillä. Ilmassa velloo jännitystä, koska moni tapahtumaan ilmoittautunut kuljettaja ottaa ensituntumaa rataan. Varikkopilttuissa käy varmasti kuhina kun laitteita testataan ja haetaan säätöjä kohdilleen, ja sitten radalle nauttimaan upeasta ja haastavasta radasta, jonka jokainen suorittaa läpi taitojensa mukaan.

Ring Race Club pitää varikkoalueella kahvilaa, josta voi ostaa kahvia, teetä ja suolaista- tai makeata purtavaa ja lounaana maittavan lohisopan voi nauttia ulkona, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Noudatamme koko Ratapäivät -tapahtuman ajan voimassa olevia koronarajoituksia.

Annamme mielellämme lisätietoja:

Jouni Hätinen Ring Race Club ry puheenjohtaja  info@ringraceclub.fi p. 045 – 256 6446
Marianne Lauslehto Ring Race Club ry tiedottaja media@ringraceclub.fi p. 0400 - 870083          
Kuva: Tuomo Seppänen