Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ratapäivät KymiRingillä 13.-14.6.2020

Lisätty 09.06.2020

                                                                                                                                                     MEDIATIEDOTE
                                                                                                                                                     9.6.2020
                                                                                                                                                     julkaisuvapaa heti

                                                                                      

Viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta tulee KymiRingille 13.-14.6.2020 Ratapäivät
by Ring Race Club -tapahtumaan -luvassa vauhdikasta menoa moottoripyörillä ja sivuvaunuilla

Jo seitsemättätoista mm-kauttaan käynnistelevä Pekka Päivärinta tulee ottamaan ensituntuman ja testaamaan mm-tason vaatimukset täyttävän maailman uusimman KymiRing -moottoriradan uuden purkkiorjansa ranskalaisen Emmanuelle Clementin kanssa. Tapahtumassa tullaan radalla näkemään niin kilpa- kuin katukäyttöön tarkoitettuja kuin myös classic -mallisia moottoripyöriä ja sivuvaunuja.

Tapahtuma mahdollistaa rataan tutustumisen niin kilpa- ja ratakuskeille kuin myös katumotoristeille, jotka pääsevät tutustumaan tähän huippurataan ajoharjoittelun merkeissä. 

Ratapäivät -tapahtumaan on ilmoittautunut useita maamme kärkinimiä, jotka ajavat niin Suomen mestaruuksista, kuin Eurooppa -sarjoissa ja myös MM-tasolla. 

”Olen tulossa aivan ensimmäistä kertaa testaamaan ja harjoittelemaan KymiRingille ja vielä uuden purkkiorjani Emmanuellen kanssa. Rata on uusi ja varmasti laadukas, sekä turvallinen, ja mikä todella hienoa, että se on huomioitu maailmalla jo viime kesänä ja että meillä Suomessa on tällainen!” hehkuttaa Pekka ja lisää. ”Täällä on rata, joka täyttää korkeat laatuvaatimukset ja mahdollistaa vaikka millaisten kisojen järjestämisen, ihan parasta Suomelle ja moottoriurheilulle, ja vielä korostaisin miten turvallinen maa Suomi on.” kiteytti Pekka lopuksi, ja odottaa jo kovasti viikonloppua ja radalle pääsyä.

Eemeli Lahti, jo mainetta niittänyt nuori ajajalupaus HRP Suzuki tiimistä osallistuu tällä kaudella Suzuki GsxR 600 pyörällään, niin SM -sarjaan kuin Euroopassa ajettaviin kilpailuihin Stock 600- kuin Supersportluokissa. ”Olen kolmena päivänä ennen tätä tapahtumaa päässyt ajamaan KymiRingillä ja rata on tosi monipuolinen ja tekninen. Uskon, että kuka ajaa kovaa KymiRingillä, pystyy ajamaan kovaa millä vain radalla.” kertoi Eemeli.

Kirsi Kainulainen on ensimmäinen nainen, joka on voittanut moottoriurheilussa maailmanmestaruuden.  ”Se tapahtui vuonna 2016, jolloin olin Pekka Päivärinnan purkkiorjana.” kertoi Kirsi. Palo soolopyörällä ajoon on vienyt Kirsin mennessään ja hän ajaa 2020 -kauden Alpe Adria -kansainvälisessäsarjassa Euroopassa Suzuki 600:lla. ”Todella suurella mielenkiinnolla ja innolla tulen ensimmäistä kertaa ajamaan KymiRingille.” jatkoi Kirsi.

Pitkänlinjan sivuvaunukuljettaja Markku Artiola Kouvolasta, tulee myös uuden purkkiorjansa, nuoren Peetu Paavilaisen, joka ajaa myös soolopyörällä, kanssa ensimmäistä kertaa KymiRingille. ”Hienoa päästä ajamaan tänne. Olenkin jo reilut 10 vuotta sitten sanonut, että voitto KymiRingillä, niin sitten voin niputtaa pitkän urani tämän rakastamani lajin parissa.” kertoilee Markku. Maken ura jatkuu edelleen, koska tämä ei ole kilpailu- vaan ns. rataan tutustumistapahtuma.

Tulossa on monipuolinen viikonloppu KymiRingillä. Ilmassa velloo jännitystä, koska moni tapahtumaan ilmoittautunut kuljettaja ottaa ensituntumaa rataan. Varikkopilttuissa käy varmasti kuhina kun laitteita testataan ja haetaan säätöjä kohdilleen, ja sitten radalle nauttimaan upeasta ja haastavasta radasta, jonka jokainen suorittaa läpi taitojensa mukaan.

Ring Race Club pitää varikkoalueella kahvilaa, josta voi ostaa kahvia, teetä ja suolaista- tai makeata purtavaa ja lounaana maittavan lohisopan voi nauttia ulkona, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Noudatamme koko Ratapäivät -tapahtuman ajan voimassa olevia koronarajoituksia.

Annamme mielellämme lisätietoja:

Jouni Hätinen Ring Race Club ry puheenjohtaja  info@ringraceclub.fi p. 045 – 256 6446
Marianne Lauslehto Ring Race Club ry tiedottaja media@ringraceclub.fi p. 0400 - 870083          
Kuva: Tuomo Seppänen

 

RING RACE CLUB RY

AJOHARJOITTELUTAPAHTUMAN SÄÄNNÖT

 

Jokainen kuljettaja sitoutuu noudattamaan allaolevia sääntöjä tapahtuma-alueella olevien kaikkien turvallisuuden takaamiseksi!

 

 1. Ring Race Club ry rata-ajotapahtumat on tarkoitettu moottoripyörille, autoille tai molemmille ratavuoron ilmoittautumisen mukaisesti. Tapahtumissa saa ajaa rekisteröidyillä ja rekisteröimättömillä ajoneuvoilla. Kaikissa ajoneuvoissa tulee olla liikennevakuutus, joka on pystyttävä tarvittaessa todistamaan.
 2. Ajoaika radalla on klo 9 – 18. Radalla ajetaan järjestäjän muodostamissa nopeusperusteisissa ryhmissä. Ryhmiä on 4-5 kpl, moottoripyöriä ryhmässä enintään 40 ja autoja 30  yhtaikaa radalla. Ryhmät muodostetaan viimeistään kuljettaja-/ajajakokouksessa, joka pidetään puolituntia ennen ajojen alkamista. Kaikkien ajajien tulee osallistua kokoukseen. Autoissa ohjeellinen jako yli / alle 300 hv, tai vastaava teho/painosuhde, kuljettajan rata-ajokokemus huomioiden.
 3. Radalla moottoripyörällä saa ajaa vain kunnollisissa moottoripyöräilyyn tarkoitetuissa ajovarusteissa. Ajovarusteisiin kuuluvat kunnollinen kypärä, hanskat, moottoripyöräilyyn tarkoitetu housut ja takki tai ajopuku. Suositellaan nahkaisen ajopuvun ja selkäsuojan käyttöä.
  Autoilijoilla minimivaatimuksena on kypärä ja vähintään 3-pisteturvavyöt. Ikkunat ja katot/kattoluukut on pidettävä suljettuina. Autoissa max 2 henkilöä istuimissaan.
 4. Ratatapahtumassa käytetään liputusviestintää.
  - Ruutulipulla viestitään kyseinen ajosessio päättyneeksi. Ruutulipun nähtyään kuljettaja ajaa rauhallisesti kierroksen loppuun ja poistuu varikolle. Ohittaminen kielletty.
  - Keltaisella lipulla ilmoitetaan radalla olevasta vaarasta. Hiljennetään vauhtia, ja varaudutaan vaaratilanteeseen. Ohittaminen kielletty.
  - Punainen lippu keskeyttää ajosession välittömästi. Hiljennetään vauhtia ja ajetaan varikolle. Ohittaminen kielletty.
  - Musta lippu näytetään henkilökohtaisesti kuljettajalle, joka halutaan varikolle välittömästi. Syynä voi olla ajoneuvossa oleva vika, tai 
    ratasääntöjen rikkominen.
 5. Radalla ajettaessa ohittajalla on vastuu ohittamisessa. Ohittaminen tulee tapahtua siten, että ei häiritä ohitettavan ajoa, ja ohitettavan ei tarvitse muuttaa omaa ajolinjaansa. Ohitettava ei saa antaa ”tilaa” ohitettavalle, vaan ajaa omaa normaalia ajoaan.
 6. Radalla ajetaan omaa ajoa. Kuminpolttaminen, takarenkaalla ajo, tahallinen luistattaminen yms. on kielletty.
 7. Radalle mennään ainoastaan yhdestä paikasta ja poistutaan yhdestä paikasta. Paikat ovat selvästi merkittyjä moottoriradalla. Radalla ajetaan vain yhteen suuntaan. Radalta poistuminen tehdään moottoripyörällä nostamalla käsi ylös merkiksi ja hiljentämällä vauhtia hyvissä ajoin ennen poistumista. Autolla siirrytään pois ajolinjalta ja tehdään selväksi takaa tuleville radalla poistumisaikeet.
 8. Promilleraja ratatapahtumissa on ehdoton nolla.
 9. Mikäli ajoharjoittelussa tapahtuu kaatuminen tai ulosajo. Ajoharjoittelu keskeytetään. Moottoripyörällä kaaduttaessa kuljettaja pyrkii siirtymään turvalliseen kohtaan pois ajolinjalta. Muut kuljettajat eivät pysähdy paikalle, vaan ajavat välittömästi varikolle. Järjestäjät menevät radan tyhjennyttyä hoitamaan kuljettajan ja siirtämään ulosajaneen ajoneuvon. Ajaminen ulosajon jälkeen on kiellettyä, koska tällöin saatetaan levittää öljyä, soraa yms. koko rata-alueelle.
 10. Ratatapahtumissa noudatetaan moottoriliiton, AKK:n ja ajettavan radan melusäännöksiä. Radalla ajavan ajoneuvon on läpäistävä nämä rajoitukset.
 11. Jokainen kuljettaja vastaa ajoneuvonsa kunnosta. Ennen radalle menoa tulee tarkistaa ettei ajoneuvosta vuoda öljyä tai jäähdytysnesteitä. Kaikkien osien, mukaan luettuna kameroiden, tulee olla turvallisesti kiinnitetty.
 12. Varikolla noudatetaan ratayhtiön ympäristöluvan ohjeistusta ja moottoriurheilun ympäristöohjeita. Ring Race Club suosittaa varikkosuojan käyttöä ajoneuvon alla.
 13. Jokainen kuljettaja ajaa tapahtumassa omalla vastuulla ja vakuutuksillaan. Ring Race Club ry ei vastaa kuljettajan tai ajoneuvon vahingoista tapahtumassa. Ring Race Club ry vastaa ettei ratakohtaista ajoneuvokapasiteettia ylitetä.
 14. Kuljettajat suorittavat ennakkoon harjoittelumaksun Ring Race Club ry:n nettikaupassa ennakolta ilmoitetulla tavalla. Osallistumista ei voi peruuttaa sää tms. perusteella. Sairastapauksissa (lääkärintodistus) peritään 20€ käsittelykulut.
 15. Jokainen kuljettaja sitoutuu allekirjoituksellaan noudattamaan näitä sääntöjä Ring Race Club ry:n ratatapahtumissa.
 16. Varikkosähkö mm. rengaslämmittimille sisältyy ratapäivämaksuun. Yhteen järjestäjän pistorasiaan enintään 3000W.
 17. Varikkoboxit á 60m2 (6x10 m) varataan nettikaupasta. Varaaja voi ottaa alivuokralaisia haluamallaan tavalla.
 18. Korona-epidemian aikana noudatetaan valtiovallan antamaa ohjeistusta. Ohessa keskeisimmät: Huolehditaan hygieniasta, ei tulla paikalle lievästikään sairaana. Noudatetaan turvavälejä 1-2 m, ryhmäkokoa max 50 henkilöä ja kokonaishenkilömäärää max. 500 henkilöä. 
  Kuljettajaa kohti sallitaan max. 2 mekaanikkoa. Varikkopaikkojen väli min. 5m. Tarkemmat ohjeet moottoriliitto.fi ja Varikkotoimiston boxissa! 

            Tervetuloa Kymiringille! Ring Race Club ry