Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kerhotiedote 1/2020

Lisätty 29.02.2020

Tervehdys Ring Race Club ry:n jäsenet ja toiminnastamme kiinnostuneet!

 
Uusi vuosi ja vuosikymmen ovat jo mukavasti pyörähtäneet käyntiin, niin myös kerhomme toiminta.
Jäsenistöstämme 13 henkilöä osallistui Suomen Moottoriliiton järjestämään B-toimitsijakoulutukseen Mikkelissä 8.2.2020. Kiitos kaikille koulutukseen osallistuneille, toimitsijalisenssien omaavia henkilöitä tarvitaan kerhomme toiminnassa.
Tulemme järjestämään toimitsijakoulutuksia kysynnän ja tarpeen mukaan.
 
Jäsenmaksu 2020. Sinä vuoden 2019 aikana liittynyt jäsen, suoritathan jäsenmaksuasiasi kuntoon 10.3.2020 mennessä https://ringraceclub.fi/jaseneksi/ nettikaupan kautta. Kiitos sinulle, joka olet jo kohdaltasi asian hoitanut.
Jos sinulla on kysyttävää asiaan liittyen, niin laitapa viestiä jasenasiat@ringraceclub.fi Ilmoitathan myös jos yhteystiedoissasi on tapahtunut muutoksia.
 
Ratapäivät KymiRingillä ovat tulevan kesän ohjelmistossa! Ilmoitamme tarkan ajankohdan heti kun saamme
vahvistuksen KymiRing Oy:n puolelta. Mielenkiinto ja kysyntä ratapäiviä kohtaan, niin kaksi- kuin nelipyöräisille on jo nyt
ollut suurta. Liittymällä kerhomme Ring Race Club ry:n jäseneksi ja huolehtimalla, että niin liittymis- kuin jäsenmaksusi vuodelle 2020 on hoidettu, varmistat paikkasi ratapäiville. Koska osallistujamäärä tulee olemaan rajattu, annamme kerhon jäsenille etuosto-oikeuden hintaedulla, hiukan ennen kuin päivät tulevat yleiseen myyntiin. Liity nyt ja tule mukaan kerhon toimintaan, kutsu myös kaverisi! https://ringraceclub.fi/jaseneksi/
 
Tulevan kesän MotoGP -Suomen osakilpailu, joka ajetaan Kymiringillä Iitin Tillolassa 12.7.2020 on myös saanut kerhomme toimimaan. Kerhomme organisoi ja Caravan Park Ravilinna -tilapäisen leirintäalueen matkailuautoille- ja vaunuille,
alue sijaitsee vain noin 6 kilometrin päässä radalta! Kauppa in jo lähtenyt mukavasti käyntiin!
Lue lisää ja varaa paikkasi heti!  https://ringraceclub.fi/caravan-park-ravilinna-fi/ Muistathan mainostaa tätä lähellä rataa
ja Kausalan palveluita sijaitsevaa leirintäaluetta omissa kaveri- ja tuttavapiireissäsi. Seuraa nettisivujamme ja tykkääthän myös ringraceclubry -Facebook sivustostamme, ja jaathan päivityksiä omilla sivuillasi, kiitos. 
 
Jäsenille ja toiminnastamme kiinnostuneille järjestetään Tiedotustilaisuus kevään aikana. Tilaisuudessa käsitellään
mm. tulevia tapahtumia ja niissä tarvittavia toimitsijoita. Kerhon sääntömääräinen vuosikokous pidetään Iitin Kausalassa
ke. 6.5.2020, kellonaika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Merkkaathan ajankohdan jo kalenteriisi.
 
Otamme erittäin mielellämme vastaan ehdotuksia ja ideoita kerhomme toiminnan kehittämiseksi. Ole rohkeasti yhteydessä, tule mukaan tilaisuuksiimme ja osallistu tapahtumiimme. Rakennetaan yhdessä ja yhteistyöllä eri lajeja palveleva moottorikerho! 
 
 
Keväisin terveisin
 
Jouni Hätinen
pj. Ring Race Club ry

 

RING RACE CLUB RY

AJOHARJOITTELUTAPAHTUMAN SÄÄNNÖT

 

Jokainen kuljettaja sitoutuu noudattamaan allaolevia sääntöjä tapahtuma-alueella olevien kaikkien turvallisuuden takaamiseksi!

 

 1. Ring Race Club ry rata-ajotapahtumat on tarkoitettu moottoripyörille, autoille tai molemmille ratavuoron ilmoittautumisen mukaisesti. Tapahtumissa saa ajaa rekisteröidyillä ja rekisteröimättömillä ajoneuvoilla. Kaikissa ajoneuvoissa tulee olla liikennevakuutus, joka on pystyttävä tarvittaessa todistamaan.
 2. Ajoaika radalla on klo 9 – 18. Radalla ajetaan järjestäjän muodostamissa nopeusperusteisissa ryhmissä. Ryhmiä on 4-5 kpl, moottoripyöriä ryhmässä enintään 40 ja autoja 30  yhtaikaa radalla. Ryhmät muodostetaan viimeistään kuljettaja-/ajajakokouksessa, joka pidetään puolituntia ennen ajojen alkamista. Kaikkien ajajien tulee osallistua kokoukseen. Autoissa ohjeellinen jako yli / alle 300 hv, tai vastaava teho/painosuhde, kuljettajan rata-ajokokemus huomioiden.
 3. Radalla moottoripyörällä saa ajaa vain kunnollisissa moottoripyöräilyyn tarkoitetuissa ajovarusteissa. Ajovarusteisiin kuuluvat kunnollinen kypärä, hanskat, moottoripyöräilyyn tarkoitetu housut ja takki tai ajopuku. Suositellaan nahkaisen ajopuvun ja selkäsuojan käyttöä.
  Autoilijoilla minimivaatimuksena on kypärä ja vähintään 3-pisteturvavyöt. Ikkunat ja katot/kattoluukut on pidettävä suljettuina. Autoissa max 2 henkilöä istuimissaan.
 4. Ratatapahtumassa käytetään liputusviestintää.
  - Ruutulipulla viestitään kyseinen ajosessio päättyneeksi. Ruutulipun nähtyään kuljettaja ajaa rauhallisesti kierroksen loppuun ja poistuu varikolle. Ohittaminen kielletty.
  - Keltaisella lipulla ilmoitetaan radalla olevasta vaarasta. Hiljennetään vauhtia, ja varaudutaan vaaratilanteeseen. Ohittaminen kielletty.
  - Punainen lippu keskeyttää ajosession välittömästi. Hiljennetään vauhtia ja ajetaan varikolle. Ohittaminen kielletty.
  - Musta lippu näytetään henkilökohtaisesti kuljettajalle, joka halutaan varikolle välittömästi. Syynä voi olla ajoneuvossa oleva vika, tai 
    ratasääntöjen rikkominen.
 5. Radalla ajettaessa ohittajalla on vastuu ohittamisessa. Ohittaminen tulee tapahtua siten, että ei häiritä ohitettavan ajoa, ja ohitettavan ei tarvitse muuttaa omaa ajolinjaansa. Ohitettava ei saa antaa ”tilaa” ohitettavalle, vaan ajaa omaa normaalia ajoaan.
 6. Radalla ajetaan omaa ajoa. Kuminpolttaminen, takarenkaalla ajo, tahallinen luistattaminen yms. on kielletty.
 7. Radalle mennään ainoastaan yhdestä paikasta ja poistutaan yhdestä paikasta. Paikat ovat selvästi merkittyjä moottoriradalla. Radalla ajetaan vain yhteen suuntaan. Radalta poistuminen tehdään moottoripyörällä nostamalla käsi ylös merkiksi ja hiljentämällä vauhtia hyvissä ajoin ennen poistumista. Autolla siirrytään pois ajolinjalta ja tehdään selväksi takaa tuleville radalla poistumisaikeet.
 8. Promilleraja ratatapahtumissa on ehdoton nolla.
 9. Mikäli ajoharjoittelussa tapahtuu kaatuminen tai ulosajo. Ajoharjoittelu keskeytetään. Moottoripyörällä kaaduttaessa kuljettaja pyrkii siirtymään turvalliseen kohtaan pois ajolinjalta. Muut kuljettajat eivät pysähdy paikalle, vaan ajavat välittömästi varikolle. Järjestäjät menevät radan tyhjennyttyä hoitamaan kuljettajan ja siirtämään ulosajaneen ajoneuvon. Ajaminen ulosajon jälkeen on kiellettyä, koska tällöin saatetaan levittää öljyä, soraa yms. koko rata-alueelle.
 10. Ratatapahtumissa noudatetaan moottoriliiton, AKK:n ja ajettavan radan melusäännöksiä. Radalla ajavan ajoneuvon on läpäistävä nämä rajoitukset.
 11. Jokainen kuljettaja vastaa ajoneuvonsa kunnosta. Ennen radalle menoa tulee tarkistaa ettei ajoneuvosta vuoda öljyä tai jäähdytysnesteitä. Kaikkien osien, mukaan luettuna kameroiden, tulee olla turvallisesti kiinnitetty.
 12. Varikolla noudatetaan ratayhtiön ympäristöluvan ohjeistusta ja moottoriurheilun ympäristöohjeita. Ring Race Club suosittaa varikkosuojan käyttöä ajoneuvon alla.
 13. Jokainen kuljettaja ajaa tapahtumassa omalla vastuulla ja vakuutuksillaan. Ring Race Club ry ei vastaa kuljettajan tai ajoneuvon vahingoista tapahtumassa. Ring Race Club ry vastaa ettei ratakohtaista ajoneuvokapasiteettia ylitetä.
 14. Kuljettajat suorittavat ennakkoon harjoittelumaksun Ring Race Club ry:n nettikaupassa ennakolta ilmoitetulla tavalla. Osallistumista ei voi peruuttaa sää tms. perusteella. Sairastapauksissa (lääkärintodistus) peritään 20€ käsittelykulut.
 15. Jokainen kuljettaja sitoutuu allekirjoituksellaan noudattamaan näitä sääntöjä Ring Race Club ry:n ratatapahtumissa.
 16. Varikkosähkö mm. rengaslämmittimille sisältyy ratapäivämaksuun. Yhteen järjestäjän pistorasiaan enintään 3000W.
 17. Varikkoboxit á 60m2 (6x10 m) varataan nettikaupasta. Varaaja voi ottaa alivuokralaisia haluamallaan tavalla.
 18. Korona-epidemian aikana noudatetaan valtiovallan antamaa ohjeistusta. Ohessa keskeisimmät: Huolehditaan hygieniasta, ei tulla paikalle lievästikään sairaana. Noudatetaan turvavälejä 1-2 m, ryhmäkokoa max 50 henkilöä ja kokonaishenkilömäärää max. 500 henkilöä. 
  Kuljettajaa kohti sallitaan max. 2 mekaanikkoa. Varikkopaikkojen väli min. 5m. Tarkemmat ohjeet moottoriliitto.fi ja Varikkotoimiston boxissa! 

            Tervetuloa Kymiringille! Ring Race Club ry